O podjetju

BIA, vaš zanesljiv laboratorijski partner

BIA je uveljavljen slovenski dobavitelj laboratorijske in procesne opreme. Že več kot 30 let smo trden strokovni vezni člen med najbolj priznanimi svetovnimi proizvajalci laboratorijske opreme in materialov, in njihovimi uporabniki v laboratorijih farmacevtske, kemijske in prehrambne industrije ter v znanosti in izobraževanju.

Prepoznani in cenjeni smo po strokovni svetovalni prodaji in tehnični podpori na področju biotehnologije, kromatografije, organskih sintez, priprave vzorcev, laboratorijske opreme in programske opreme za laboratorije.


Naše poslanstvo in kvalitete

Našim strankam in njihovim ciljem smo predani tako, da s celovito ponudbo rešitev, tehnično podporo ter s strokovnimi svetovalnimi in izobraževalnimi storitvami prispevamo k njihovemu napredku.

Naša največja moč je v našem znanju. Na hitro razvijajočem in dinamičnem trgu smo namreč lahko konkurenčni le z najboljšim znanjem. Zato veliko vlagamo v sledenje razvoju stroke, novim laboratorijskim tehnologijam in njihovi uporabi v praksi. Pridobljeno znanje in izkušnje delimo z našimi strankami, vse od svetovanja pri izbiri optimalne rešitve za njihov izziv, pomoč pri uvedbi, uporabi in vzdrževanju opreme, pa do razvoja lastnih rešitev in storitev.

Pri izbiri dobaviteljev se odločamo za uveljavljene in priznane proizvajalce kakovostnih in najsodobnejših tehnoloških rešitev. Tako lahko odgovorimo tudi na zahtevne potrebe strank, ki novih raziskovalnih izzivov ne morejo rešiti z obstoječimi metodami.


30 let naše rasti

Naši začetki segajo v leto 1989, ko je bila BIA ustanovljena kot prvi biotehnološki startup v Sloveniji. Pretekla leta so bila za nas leta številnih uspešno rešenih profesionalnih izzivov, iz katerih smo se razvili v podjetje, ki svojo strategijo gradi na temeljih znanja, bogatih izkušenj, strokovnosti in odgovornosti zaposlenih.

Danes smo poleg Slovenije poslovno prisotni tudi v drugih v državah Adriatic regije, in sicer na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Črni gori in na Kosovu. Naše stranke so laboratoriji v farmacevtski, kemijski in prehrambni industriji ter na inštitutih, fakultetah in v javnih zavodih.

Vabljeni k ogledu video posnetkov iz konference BIA – vztrajanje na biotehnološki poti, ki smo jo organizirali ob 30 letnici podjetja.


Naši cilji

Strokovnost in zanesljivost, odzivnost in prilagodljivost so kvalitete, ki jih cenijo naše stranke in s katerimi gradimo njihovo zaupanje. Z novimi znanji in z izboljšavami storitev si bomo tudi v prihodnje prizadevali za trdne partnerske odnose s strankami. Želimo postati vrhunski dobavitelj visoko specializirane laboratorijske opreme, ki bo v Sloveniji in širši regiji prepoznan kot eden najsodobnejših in zaupanja vrednih partnerjev.


Sledimo mednarodno priznanim standardom kakovosti

Za uspeh na trgu je potrebno stalno izboljševanje storitev, ki morajo izražati jasno dodano vrednost za stranko. Za sledenje tem ciljem, si pri BII med drugim prizadevamo tudi s sistemom upravljanja kakovosti, ki ga vsako leto znova preverjamo z neodvisno zunanjo presojo in potrjujemo s certifikatom ISO 9001.

Certifikat ISO 9001 potrjuje našo predanost kakovosti in trud za stalno izboljševanje zadovoljstva strank, ki ga dosegamo z vlaganji v stalen razvoj novih znanj in storitev ter z uvajanjem izboljšav v poslovnih procesih. Tako je certifikat ISO 9001 tudi dokaz, da smo zaupanja vreden partner, ki se trudi stranki zagotoviti najboljšo možno rešitev za njen poslovni izziv.