Levitronix

Levitronix je globalni vodja v razvoju magnetnih levitacijskih črpalk, ki delujejo brez ležajev in osi. Za njihove produkte se odločajo kupci, ki potrebujejo ultra čist prenos tekočin, tipično na področjih, kot so mikroelektronika in vede o življenju.

Patentirana inovativna tehnologija omogoča Levitronixu kompaktno izvedbo črpalk, kjer sta motor in kontrola magnetnega polja (magnetni ležaj) združena v eni enoti. Tako dosežejo izredno zanesljivost in dolgoživost črpalk v različnih zahtevnih procesnih okoljih.

Poleg črpalk Levitronix proizvaja tudi ultrazvočne senzorje pretoka in kontrolne enote za krmiljenje celotnih sistemov, ki so sestavljeni iz črpalk, senzorjev pretokov in senzorjev pritiska.

Črpalke in senzorji pretoka so na voljo v normalni (multi use) izvedbi kot tudi v izvedbi za enkratno uporabo (single use) v bioprocesnih aplikacijah. Črpalke in senzorji za pretok v t.i. single-use izvedbi so vključeni v bioprocese kot del sistemov za perfuzijo, prenos procesnih tekočin ter polnjenje in filtriranje (npr. TFF).