Knjižnica

Implementirajte spremembe USP 621 za večjo učinkovitost vaših (U)HPLC metod

Tako ameriška USP, kot tudi evropska EP in japonska JP, farmakopeja podajajo smernice za analizne metode, ki kontrolirajo kvaliteto zdravil in učinkovin. Standardne USP 621 metode so bile pogosto razvite na dolgih kolonah z veliko velikostjo delcev. Te metode so preproste in robustne, vendar za ceno nizke produktivnosti in velikega vpliva na okolje. Z napredkom v razvoju kromatografskih sistemov in novih tehnologij stacionarnih faz je veliko uporabnikov iskalo možnosti za posodobitev USP metod, a so bile le-te pogosto neuspešne zaradi omejitev USP regulativ.

V današnjem svetu so izjemno pomembne kratke in trajnostne HPLC metode z nizko porabo topil, izboljšano produktivnostjo, prihranki časa in denarja ter z izboljšanim okoljskim odtisom. Od začetka leta 2023 farmakopeje USP, EP in JP dovoljujejo spremembe, ki posodabljajo starejše HPLC metode. Spremembe dimenzij kolon kot tudi velikosti delcev so dovoljene tako za izokratske kot tudi gradientne metode.

V KNAUER-jevem članku si lahko preberete o prilagoditvah HPLC metod, ki so v skladu z določili standarda USP 621. Predstavljena je tudi uporaba orodja KNAUER HPLC konverter, s katerim si lahko preprosto in učinkovito pomagate pri posodobitvi vaše analitske metode v skladu z dovoljenimi spremembami.

Celoten članek10 min branja