Kromasil

Produktno linijo podjetja Kromasil, ki je že več kot 30 let prisoten na trgu, izdeluje švedska skupina Separation Products. Gre za ekipo Kromasil, ki povezuje skupino strokovnjakov z znanjem na najrazličnejših področjih. Poslanstvo Kromasil-a je razvijati izjemne materiale za polnjenje HPLC / SFC / SMB kolon, da bi izboljšali učinkovitost in zmanjšali stroške v koraku ločevanja.

Ko so bili prvi Kromasil-ovi materiali za polnjenje na osnovi silike predstavljeni na trgu, so močno pripomogli k izboljšanju učinkovitost tekočinske kromatografije. Novi material za polnjenje kolon je bil unikaten zaradi kombinacije velikega volumna por in površine ter zelo visoke mehanske stabilnosti. Danes ta kombinacija lastnosti še vedno ni primerljiva z drugimi materiali za polnjenje za kromatografijo na trgu.

Kromasil je blagovna znamka v okviru globalnega podjetja Nouryon, prej znanega kot AkzoNobel Specialty Chemicals. Nouryon je proizvajalec osnovnih kemikalij, zavezan k poslovni rasti, varnosti, trajnosti in inovacijam v tesnem partnerstvu s strankami.