Knjižnica

Sinteza trajnostnih polimerov v reaktorskem sistemu Radleys Reactor-Ready

V Radleysovem video prispevku lahko prisluhnemo kemijskima raziskovalcema z Univerze v Cardiffu o njunem raziskovanju polimerov. V svojih raziskavah se osredotočata na trajnostne poliestre za proizvodnjo plastike iz obnovljivih virov, pri čemer v njunem laboratoriju igra Radleysov reaktorski sistem Reactor-Ready ključno vlogo pri prenosu polimerizacijskega postopka na večjo skalo. Reactor-Ready jim omogoča, da sintetizirajo veliko količino polimera, ki ima enake lastnosti kot običajna plastika, vendar je bolje razgradljiv in ga je možno reciklirati. Sinteza večjih količin je pomembna tudi za testiranje materialov.

Sistem Reactor-Ready je zasnovan kot univerzalna reaktorska delovna postaja, kjer je menjava reaktorskih posod, velikosti od 100 ml do 5 L, hitra in enostavna. Konfiguracijo sistema je možno prilagajati kemiji in skali posameznega projekta. Glavne prednosti sistema so univerzalno ogrodje, enostavna uporaba ter prihranek prostora in denarja.

Reactor-Ready je idealen za uporabo v laboratorijih organske kemije, razvoj procesov, medicinsko kemijo, v raziskavah in razvoju, polimernih raziskavah, akademskih raziskavah, proizvodnji API in drugje.

Video4:07 minut ogleda